Maak zelf een gratis reis weblog! | inloggen
niekdijkstra.reismee.nl

Maandag

Maandag

Ik heb vannacht echt heerlijk geslapen, om 8.00 werd ik wakker toen Simon weg ging, en toen heb ik nog even gelegen tot 8.30 (toen had ik al ongeveer 10 uren slaap achter de rug).
Heerlijk wakker geworden en toen heb ik mijn reisverslag van zondag nog even getypt en heb wat op internet gezocht naar nieuwe artikelen over de nieuwste gadgets.
Om 11.00 heb ik even ontbeten met melk en een boterham  met jam en één met kaas, interessant hé om te weten wat ik eet, dat wil ik jullie zeker niet onthouden. =P
Om 12.30 ben ik richting het centrum gelopen, dat is ongeveer 2 km en daar ben je toch wel 20-30 minuten mee bezig.
Een beetje gesneupt in de H&M, maar er zaten helemaal geen leuke kleren tussen, voor de rest hebben ze hier niet zoveel leuke winkels.
Om 15.15 ben ik weer terug gelopen naar Sackville Road, jullie zullen wel denken: waarom neemt die jongen geen bus! Nou ik weet nog niet waar ze uit komen en morgen zal ik het dan ook wel moeten ontdekken, omdat ik dan naar de Chalkwell Hall Junior School ga en als ik daar heen moet lopen ben ik 50 minuten bezig, dat is een beetje te ver.
Ik heb even geslapen van 16.00 - 18.00, omdat ik hoofdpijn had en moe was, heerlijk tegen de kachel op mijn bed geslapen, het herinnerde we aan toen ik nog bij mijn ouders woonde, daar had ik ook een kachel naast mijn bed, echt heerlijk. Een tip dus wanneer je huis koopt; koop er één waar je je bed naast een kachel kan zetten.

Om 18.00 zouden we eten, maar toen Simon op deur klopte om te vragen of ik erg hongerig was en ik zei; nee niet heel erg, toen zei hij: ooh dan kun je dus wel eten nadat je met je leerkracht hebt gesproken?
Ik zo van: uh, ja geen probleem.
Lucy was trouwens al zo aardig geweest om mij aan te bieden om me naar het centrum te brengen, maar toen ik om 18.40 weg wilde gaan had ze het eten toch nog op tijd klaar kunnen krijgen; een stuk vis met aardappelen, wortel (was wel erg hard) en iets groens, weet alleen nog niet wat het was, maar het was wel een groentesoort.
Dus snel het eten opgegeten en toen bracht Simon me naar het centrum met de auto.
Lucy bleef thuis bij de 3 Colombianen die komende week een paar klusjes in en rondom het huis zullen doen.
Het zijn geen illegalen hoor, maar aangezien Lucy Colombianen helpt met werk zoeken en visum aanvragen, vindt ze het ook leuk om zulke mensen werk te kunnen bieden.

Om 19.00 had ik afgesproken in het centrum van Southend, met een Nederlandse lerares van mijn school.
Tijdens het genot van twee bakken koffie heeft ze me uitgelegd wat ik komende weken op de Chalkwell School ga doen:
-deze week ga ik meelopen met een vrouw die onderwijsassistent is op de school en ze zal me het één en ander uitleggen.
-volgende week heb ik vakantie
-de weken daarop kom ik in de klas van Rik, hij is net afgestudeerd en ik denk dat het een leuke tijd gaat worden.

Ik ben na het gesprek nog even langs de Mac Donalds gelopen voor Vanille Milkshake en daarna ben ik in 20 minuten terug gelopen naar Sackville Road, heb ook een stukje gerend; goed voor de conditie.
Ik ga zo tanden poetsen en slapen!

Jullie horen morgen weer van me!
Hoiuh!

3 reacties

Ilse schrijft:

Hé Niek,

We zijn zo benieuwd hoe je dag vandaag was! Ga je ons je verhaal nog vertellen? Vooral over wat je eet vind ik erg interessant;)

En anders maar een hele goede nachtrust en maar weer veel succes voor morgen!

Groetjes!

moike Jep schrijft:

Ha die Niek ,

Nou nou wat een avontuur ga jij in je èèntje aan zeg .
Knap hoor ,onze Nynk ging wel veel verder op stage maar ze was samen met een studiegenote.
Gister zag ik de mail van heit en dacht nou moet ik natuurlijk ook maar efkes wat schrijven .
Maar zo te lezen heb je het daar wel naar de zin . Ik ben nog nooit in Engeland geweest ,omke Geert wel een keer in Londen,maar het lijkt me best eens leuk om er naar toe te gaan. Hoe is het weer daar nu ? Men zegt dat het vaak regent in Engeland . Gisteravond hebben we heit en mem getroffen op onze verjaardag (we zijn 60 âlde knakkers no ).
Maar joh we wensen je daar een hele leuke leerzame tijd toe en doe voorzichtig en knap dat je zulke einden loopt ,maar oke zo`n jonge vent moet dat kunnen :)
Ik zou zeggen tot een ander keertje en heel veel succes daar he?
Groetsjes moike Jep.

uilke en Gerry schrijft:

Hoi Niek,

Vandaag pas je reisverslag en je verhalen gelezen.
Hoorde het vrijdag van je moeder dat we je kunnen volgen. Nu dat zullen we zeker doen.
Wat fijn dat je het zo naar de zin hebt daar. Na je stage periode ben je vast en echte "Engelsman " Leuk
om in Engeland te zijn. Wij zijn er al een paar keer geweest, en kunnen het ons een beetje voorstellen hoe het er is. Heel veel succes met je stage, en geniet er maar van.

Groetjes Uilke en Gerry

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken