niekdijkstra.reismee.nl

De eerste dag

Vrijdag

Vanochtend werd ik om 5.30 (engelse tijd) gewekt door een vrouwelijke stem in mijn hut! Een luide stem kwam uit de speaker en vertelde iedereen dat het lunchbuffet vanaf dat moment geopend was.

Ik heb nog maar even mijn ogen dichtgedaan, want ik had geen ontbijt besteld.
Om 6.05 ben ik onder de douche gestapt en heb toen mijn spul weer ingepakt.
Om 6.45 ben ik van het schip gelopen en moest ik door de douane.

Er stond maar 1 trein op het perron, maar ik heb toch maar even gevraagd aan een man of dat de goede trein was. Dit bleek een andere te zijn, maar met deze kon ik ook in Londen komen.

Ik heb vervolgens een mooi plaatsje opgezocht, maar hoe dichter we bij Londen kwamen, hoe voller de trein, ik heb mijn koffer ergens anders moeten parkeren en ben naast een Nederlandse man gaan zitten. Hij vertelde dat hij in Oxford een lezing zou geven over de Papua's in New Guinea; heel interessant! :-p

In London aangekomen wist ik niet welke trein ik richting Southend moest nemen, maar ineens werd er omgeroepen dat ik spoor 14 moest hebben.

Toen ik vanaf spoor 13 moeite heb moeten doen om door een controle te komen, moest ik ook weer veel moeite doen om weer bij spoor 14 te komen. Had ik geweten dat ik daar moest zijn, dan had ik in 5 seconden van het ene naar het andere kunnen lopen. Nu duurde het 5 minuten.

In Southend aangekomen kwam ik op station Victoria aan i.p.v. station East. Ik heb direct een plattegrond gekocht van Southend en van Londen en heb geprobeerd om Lucy te bellen dat ik er aan zou komen. Het zou 30 minuten lopen zijn vanaf het station.

Ik dacht dat de landcode van Engeland +41 zou zijn, maar het bleek +44 te zijn. Oeps; kreeg ik dus iemand uit Zwitserland aan de lijn. Haha! En ik verstond die persoon niet, dus heb opgehangen en ben maar richting Sackville Road gewandeld.

Southend is ongeveer even groot als Leeuwarden maar heeft wel 6 keer zoveel winkels en de straat Sackville Road ligt in een rustig deel van de stad.

Toen ik aanbelde bij nummer 11 deed een vrouw open en ik vroeg of de familie Darby in het huis woonde, waarop zij antwoordde van niet, maar het was een grapje, dus direct daarna zei ze: kom binnen, leuk dat je er bent.

Ik kreeg direct een beker sap in mijn handen gedrukt en we hebben het over van alles en nog wat gehad.

We hebben even een engelse simkaart gehaald van Orange, waarmee ik voor 15 penny's naar Nederland kan smsen, voor 6 penny's naar vast en voor 20 penny's naar mobiel kan bellen; erg goedkoop dus.
Daarna zijn we naar de Sainsburry's Southend gegaan, nog groter dan de Albert Heijn XL.
Een heerlijke grote kip gehaald die nu in de oven zit en daarbij krijgen we straks aardappelen, wortels en broccoli.

Terug gekomen op Sackville Road heeft Lucy even geslapen en ik heb ook even gelegen, ik heb een heerlijk bed, dat aanvoelt als een waterbed.

Toen ik mijn laptop wilde installeren kwam ik erachter dat ze hier in Engeland andere stekkers hebben, samen met Lucy ben ik naar de plaatselijke elektricien geweest en hebben we voor 6 pond twee verlengstukken gekocht.

Teruggekomen zagen we dat Louis thuis was gekomen, dit is de zoon van Lucy en Simon.
Hij is 18, maar ziet er wel jonger uit.
Simon is net thuis gekomen en we gaan zo eten!
Jullie horen wel weer van me!

Guus en Bertha

Hoi Niek, fijn dat je nu "te plak" bent. Nogmaals heel veel succes. We blijven je volgen hoor. Leuk om de verhalen te lezen. Dat van die stekker hadden wij misschien even tegen je moeten zeggen maar helaas niet aan gedacht.

Groeten van Guus en Bertha

Tjeerd

Leuk verhaal. Mooi om te lezen hoe het met je gaat, je weet zelf hoe leuk dat is. Volgens mij hebben die lui wel gevoel voor humor, pas maar op, ze nemen je er nog wel een keer tussen. Heel mooi dat de eerste dag zo goed verlopen is.
Tjeerd

Gelske

He Niek!

Goh, ben je er nog maar net beland en alweer zo veel beleefd! Gaaf dat de reis zo goed is verlopen! Veel plezier de komende tijd en ik zal eens even op je site kijken!

heit en mem ek ut namme fan Anna en Lotte

He Niek,

We zijn erg trots op je ! Blij dat je bij zo'n fijne familie mag zijn. Gisteravond toen mem met je belde en het licht aan boord uitviel en tegelijk de verbinding was verbroken waren we erg geschrokken. Gelukkig kregen we al snel daarna een sms-je waarin je aangaf dat alles ok was. Vanavond bij onze thuiskomst belde je naar Stiens Met de telefoon op het aanrecht in de luidsprekerstand stonden we als het ware even naast jou, zo helder en zo dichtbij ! We hebben met genoegen geluisterd naar jouw belevenissen van de eerste dag ( en nacht ) He Niek het is in Nederland nu 23.38 uur. Wij wensen jou alvast een goede nachtrust in het verre South End !

liefs je ouders en zusjes

Roosmarijn

Hey Niek,
Fijn dat je goed bent aangekomen! Ik wens je een gezellige tijd daar toe, en dat je het naar je zin mag hebben. Ik houd je verhalen in de gaten.
groetjes Roosmarijn

Maaike de Groot

heej Niek!

Jouw reis is nu ook al begonnen!
Ik wens je heel veel plezier in Londen, want ik vind het hier in Zweden te gek!
En natuurlijk veel suc6 en plezier met je stage! (wanneer moet je beginnen?)

Geniet nu nog maar even van je weekend en tot blogs:P

Groetjes Maaike