Donderdag: skiën
Donderdag
Vandaag zouden we gaan skiën in een hal vlakbij Londen, ik moest 8.20 op school zijn i.p.v. 8.30, omdat de bus om 8.30 zou vertrekken. Dus ik een bus eerder nemen, maar die man reed zo langzaam dat ik alsnog even laat was als de bus die 10 minuten later vertrok van bushalte White Horse.
Gelukkig was de bus die ons mee zou nemen naar de skihal er pas om 9.00 uur, vervolgens gezellig met zijn allen in de bus en gelukkig gingen de kinderen niet zingen! =P
Op de plaats aangekomen werd verteld dat er werd gefilmd voor BBC en GMTV, dat zijn twee zenders hier in Engeland, dus we zouden misschien wel worden gefilmd terwijl we aan het skiën waren.
De zon scheen heerlijk, dus eerst hebben de kinderen buiten hun eten voor de ochtendpauze opgegeten en toen zijn we naar binnen gegaan, eenmaal binnen kregen we van een leerkracht te horen wie welke maat nodig had, heel slim: alle maten van ieder kind stond op een papier.
Dus wij hebben alle 65 kinderen geholpen om hun skischoenen aan te doen.
Ik was alleen niet voorbereid op dat we zouden gaan skiën, dus ik had geen waterdichte kleding vanuit Nederland meegenomen, de mensen waren daar zo aardig dat ik een broek mocht lenen en er geen huur voor hoefde te betalen, ik hoefde school ook niet eens te betalen voor de dag.
Toen iedereen klaar was met hun schoenen en kleren aandoen, werd de groep in kleinere groepen opgesplit, eenmaal in de skihal kreeg elke groep les van een medewerker, ook Rik kon niet skiën, dus moest ook in het kinderklasje! Hij kan wel snowboarden, maar skiën was totaal iets nieuws voor hem om te doen.
Terwijl de kinderen en Mister Rik Livermore les kreeg gingen ik en nog 2 anderen leerkrachten de langere baan maar een paar keer naar beneden. De baan was 150 meter lang en binnen een paar seconden was je beneden, maar het was echt super leuk. Toen de 2 cameraploegen telkens aan het filmen waren heb ik mijn best gedaan om op de tape te komen en het is gelukt:
Je ziet me skiën in de twintigste minuut, om exact te zijn: 20.51!
Ook werd er gefilmd voor GMTV, dus ik ben daar denk ik ook wel te zien. Heb het alleen nog niet terug kunnen vinden! Het was op het nieuws van 12 february.
Ik kwam ook in gesprek met David, hij helpt met de administratie op de Chalkwell School, hij is baptist en heeft in samenwerking met een Nederlandse baptistenkerk een paar weken in Nederland geholpen om mensen hun huizen op te knappen of een bed voor ze te kopen, dat werk doet hij namelijk ook met andere leden uit zijn kerk, hier in Engeland.
Toen we terug naar Southend gingen hebben de kinderen eerst nog even hun lunch gegeten en binnen een 1,5 uur waren we weer terug.
Op school nog even gezellig een kop koffie gedronken en toen weer richting Sackville Road.
Even een basketbal game met Louis gespeeld, gegeten en gedoucht.
De avonden vertel ik eigenlijk nooit zo uitgebreid, want ze zijn meestal rustig en relaxt.