niekdijkstra.reismee.nl

Donderdag: British & Natural History Museum

Donderdag
Vandaag ben ik weer om 9.00 uur opgestaan, omdat ik naar Londen zou, om een museum te gaan bezoeken.
Toen ik beneden kwam en Lucy & Simon begroette, zeiden ze: wat ga je doen vandaag? Ik: naar Londen een museum bezoeken. Lucy was ook van plan om weer naar Londen te gaan, dus Simon heeft ons even naar het station gebracht om 10.00 uur.
In Londen aangekomen moesten Lucy en ik dezelfde metro hebben, dus na twee haltes ging Lucy eruit en kon ik blijven zitten. In de metro werd omgeroepen voor wie naar het Natural History Museum wilde er het best uit kon gaan bij het Gloucester Road metrostation, dit was een station verder dan Lucy me verteld had.
Het was 5 minuten lopen vanaf het metrostation en eenmaal aangekomen schrok ik me rot: er stonden wel 1000 mensen en ze schoven zo langzaam naar binnen dat ik dacht; ja daag, ik ga niet zo lang wachten om naar een museum te gaan, ik ga wel een andere keer. Toen ben ik met de Underground Metro naar het centrum gereisd, ging allemaal prima. Even in wat winkels in Londen gekeken en toen om 14.00 gegeten bij Mac Donalds en toen ben ik naar het British Museum gegaan, ze hadden er veel oude voorwerpen van vroeger, maar ik vond het echt niets aan. Alleen de mummies vond ik erg interessant. Na het British Museum ben ik om 15.00 terug gegaan naar het Natural History Museum en het was echt super! Echt een heel erg mooi museum, met allemaal dieren en de aarde gemaakt van ijzer. De foto's kunnen beter verwoorden wat ik wil uitleggen. (Klik op de link ‘foto's' rechts in het menu) Ik kon trouwens ook in één keer naar binnen, dus geen rij van 2 uur. =) Ik snapte nu ook waarom het zolang duurde die ochtend, want elke tas wordt gecontroleerd bij het naar binnen gaan, ik dacht: als ik een terrorist ben, kan ik beter de bom op mijn buik vastbinden, daar zoeken ze tenminste niet! =P Om 17.45 heb ik Lucy gebeld of het ook nog leuk was om 's avonds mee te gaan naar de kerk, want daar zouden ze een informatieavond houden over wat Hillsong het komende jaar in Londen wil gaan doen, maar Lucy vertelde dat ze naar huis zou gaan.
Dus in de Frenchurchstreet heb ik de trein van 18.38 genomen richting Southend en het duurde een uurtje.
Thuis aangekomen zat Lucy op de bank en ik zo: hoe kan het dat je al terug bent? Heb ik de langzame trein genomen? Het bleek dat toen ik Lucy belde om te vragen over de avond, ze al in de trein terug zat. Toen even sla met chips (niet de chips die jullie daar eten, maar patat) en kippenpootjes gegeten.
Het was inmiddels ook al 20.30 en ik hoefde gelukkig niet af te wassen, want dat doet Louis altijd op donderdag! =) Dus gedoucht en op bed gegaan.