niekdijkstra.reismee.nl

Monday: Two weeks long you didn´t hear anything from me and now I can´t speak and type anymore in the Dutch language!

Maar gelukkig na even nadenken weet ik weer hoe je Nederlands moet praten en herinner ik
me de verhalen van afgelopen twee weken weer.
Hieronder kun je de verhalen lezen, maar ze zijn aardig basic, omdat ik gewoon overdag naar stage ging en ´s avonds niet zoveel heb gedaan.
Lees hieronder.

Maandag 22 februari, jaar 5; Rik Livermore
8.35: binnenkomst kinderen en ze gingen lezen.
9.15: over de skitrip gesproken en de film gezien die Kevin ( een leerkracht) had gemaakt tijdens de trip. Tijdens de film moesten de kinderen aantekeningen maken, zodat ze die konden gebruiken om vervolgens een verhaal over de trip te schrijven.
10.30: einde film en de kinderen moesten hun aantekeningen categoriseren in; school, busreis, skicenter, terugreis.
10.45 pauze
11.05 Rekenen begon met kinderen van hetzelfde rekenniveau, maar wel uit verschillende klassen. Rekensommen gedaan en Rik vertelde een verhaal over allerlei cartoonfiguren die in de vakantie bij hem aan de deur kwamen om dingen over het rekenen te vertellen, de kinderen moesten vervolgens uitzoeken of de stellingen, die de cartoonfiguren verteld hadden, waar waren.
12.15 Pauze: Tijdens de pauze ging ik met Rik mee naar een klein winkeltje tegenover de school en heb daar een Samosa Chicken gehaald, echt heerlijk! Google maar even!
13.15 De kinderen kwamen binnen en gingen lezen.
13.20 Assembly: mister Spence (directeur) ging de 200 kinderen van jaar 5 en 6 voorlezen.
13.40 De kinderen kwamen weer binnen en gingen weer lezen
13.50 De kinderen moesten gaan nadenken over hun natuurkunde project, Rik had een tabel met de cijfers 1 t/m 20 en achter de cijfers liepen de getallen steeds meer op.
Maar er stond geen informatie bij deze tabel, dus hij liet de kinderen nadenken wat het kon zijn.
Vervolgens moesten ze een eigen test bedenken, die ze vervolgens ook konden uitvoeren.
14.45 Elk kind mocht in 30 seconden zijn verhaal over de vakantie vertellen. Het idee, wat Rik ook uitlegde aan de kinderen, was dat ze in 30 seconden natuurlijk het belangrijkste gingen vertellen en niet allerlei onzin, zoals en toen liepen we daar en daar...
15.00 Rik ging de kinderen voorlezen uit ‘Goodnight mister Tom' Oorlogsboek over de evacuatie van kinderen in de tweede wereld oorlog.
15.15 De kinderen gingen naar huis.
Om 16.30 ben ik teruggegaan naar huis.

Er volgen er hopelijk dit weekend meer verhalen! Ik heb alles opgeschreven van elke dag, dus jullie zullen ze uiteindelijk ook via internet kunnen lezen.

Marika Roersma

Hoi Niek,
De lesdagen zien er interessant uit! Het boek Goodnight mister Tom hebben we hier in de OA-bieb van Engelse boeken!
Veel plezier in Southend en doe de groeten aan de medewerkers daar van mij